JPL Top Speeldag 8: Kortrijk snoert analisten de mond, 'Joske' kan weer lachen

JPL Top Speeldag 8: Kortrijk snoert analisten de mond, 'Joske' kan weer lachen

26-09-2016 11:20

Ook deze week blikt de redactie van VoetbalPrimeur.be terug op de voorbije speeldag. In deze rubriek verzamelen we de drie meest positieve zaken of spelers die ons het afgelopen weekend opvielen. Want er viel weer heel wat te beleven op de velden van de Jupiler Pro League.

Degradatiekandidaat in Play-Off 1?
Voor het seizoen mochten heel wat analisten hun degradatiekandidaat meegeven. Moeskroen en Westerlo maken die 'favorietenrol' waar, maar KV Kortrijk duidelijk niet. Kortrijk leverde weer een mooie prestatie af tegen Racing Genk. Architect Karim Belhocine liet zijn troepen weer schitterend combinatievoetbal spelen, al werden ze wel geholpen door de verdedigende blunders van Genk.

Eigenlijk hadden de analisten wel beter mogen weten. KV Kortrijk mag dan een laag budget hebben en veel sterkhouders zijn vertrokken, maar eigenlijk gebeurt er elk jaar hetzelfde. Er worden zogezegde mindere goden gehaald die toch altijd een meerwaarde bieden. Na al die jaren kunnen we eigenlijk niet meer van toeval spreken. De scoutingscel van Kortrijk is gewoon uitstekend, zeker als er in Frankrijk wordt gezocht.

'Joske' kan weer lachen
Club Brugge speelt dinsdag in de Champions League tegen FC Kopenhagen, en daar moet het vooral rekenen op José Izquierdo. Hij is momenteel de enige die op Europees niveau het verschil kan maken. Eén geluk voor Club Brugge: de Colombiaan is aan het toegroeien naar zijn beste niveau.

De defensie van Moeskroen blinkt niet uit in snelheid, maar Izquierdo zag er toch weer een pak snediger uit dan in de vorige wedstrijden. Hij vierde ook weer zijn goals in plaats van gewoon terug naar de middellijn te lopen. Misschien heeft hij zijn gemiste transfer van afgelopen zomer eindelijk uit zijn hoofd gezet. Tegen Kopenhagen krijgt hij evenwel een nieuwe kans om zich te bewijzen op het Europese toneel.

Zulte-Waregem imponeert
Zulte-Waregem doet resoluut een gooi naar Play-Off 1. Het was bij momenten indrukwekkend hoe rustig Zulte bleef in de match tegen KV Mechelen. Zwakke schakel Marvin Baudry bracht de West-Vlamingen in een lastig parket: met een beetje hulp van de Franse verdediger liep KV Mechelen uit tot 2-0. Toch was de match verrevan gespeeld.

Baudry verdween tijdens de rust voor Igor Vetokele, maar Dury deed niet wat veel coaches in deze situatie zouden doen. Hij liet geen verticaal voetbal spelen, want hij weet dat hij daar de ploeg niet voor heeft. Zulte speelde rustig, beheerst, maar wel doelgericht. Achter De Kazerne een 2-0 omdraaien tot 2-3 en dat er ook nog eens gemakkelijk doen uitzien: dit Zulte-Waregem zal voor geen enkele tegenstander gesneden koek zijn.