'Sportieve crisis in Londen: ontslag hangt in de lucht, Mancini topkandidaat'

'Sportieve crisis in Londen: ontslag hangt in de lucht, Mancini topkandidaat'

26-09-2016 10:55

Het is crisis bij West Ham United. Van de eerste zes competitieduels van het nieuwe Premier League-seizoen verloren The Hammers er liefst vijf. Zondag was Southampton met 0-3 te sterk voor de formatie van manager Slaven Bilic. 

In Britse kranten wordt inmiddels volop gespeculeerd over een mogelijk ontslag van Bilic. Het geduld van de ambitieuze eigenaren van West Ham zou bijna op zijn. Als de Londense club komend weekend geen goed resultaat boekt tegen promovendus Middlesbrough, kan het weleens exit Bilic zijn. Afgelopen jaargang eindigde West Ham nog op de zevende plaats. 

De belangrijkste kandidaat om in de voetsporen te treden van 48-jarige manager, is volgens Engelse en Italiaanse media Roberto Mancini. De Italiaanse coach zit sinds augustus zonder baan, nadat Internazionale hem - vlak voor de start van de Serie A - op straat zette. Frank de Boer werd door Inter aangesteld als opvolger van Mancini.

Het zou voor de coach niet de eerste keer zijn dat hij aan de slag gaat in de Premier League. Mancini speelde in 2001 kort voor Leicester City en was tussen 2009 en 2013 manager van Manchester City. Met The Citizens werd de oud-international in 2012 kampioen van Engeland.