Olivier Deschacht zal nooit meer het gezicht zijn van ultieme clubliefde

"Olivier Deschacht zal nooit meer het gezicht zijn van ultieme clubliefde"

26-09-2016 10:03

Olivier Deschacht werd ondervraagd in een onderzoek naar gokken, hij zou op wedstrijden hebben gewed waarin hij zelf meespeelde. Er is nog niets bewezen, maar volgens Hugo Camps van Het Nieuwsblad maakt dat weinig uit. De naam van Deschacht is nu echt wel bezoedeld.

Deschacht had al een tegenvallend seizoensbegin achter de rug, eerst was hij geblesseerd en daarna leek coach René Weiler de voorkeur te geven aan Bram Nuytinck. Deschacht raakte onlangs toch in de ploeg, maar dit is een klap waar hij moeilijk van zal herstellen.

"Het bidprentje is afgebladderd, de iconische status ingedeukt. Olivier Deschacht zal nooit meer het gezicht zijn van ultieme clubliefde. Of hij nu zelf gegokt heeft of niet, doet er niet toe, de suggestie van betrokkenheid in een gokschandaal is fataal. Tot een standbeeld komt het niet meer, de bronzen buste voorgoed afgevoerd. Historie is een dossier geworden", aldus Camps.

Camps gelooft niet dat Deschacht nog kan herstellen van dit schandaal. "De schuldvraag komt mij niet toe. Wat niet bewezen is, bestaat niet. Maar zijn reputatie van onkreukbaar boegbeeld kan Deschacht niet meer recupereren."