Belgische coach krijgt heel wat lof: Hij vond een juist evenwicht

Belgische coach krijgt heel wat lof: "Hij vond een juist evenwicht"

26-09-2016 09:38

Na acht speeldagen staat Zulte Waregem autoritair aan de leiding in de Jupiler Pro League. Daarvoor mag Essevee architect Francky Dury bedanken. Ook Marc Degryse is onder de indruk van zijn werk.

"Dury kende deze zomer een uitstekende zomermercato", klinkt het in Het Laatste Nieuws. "Ik herinner mij dat we met z'n allen terecht kritiek hadden op het aankoopbeleid van Dury in zijn eerste jaar als technisch directeur. Toen betaalde hij zijn gebrek aan ervaring cash door te veel de kaart van de jeugd te trekken. Nu vond hij een juist evenwicht tussen jong en ervaren."

"Het aantrekken van Juve-speler Luca Marrone is opvallend, maar met name de transfer van Lukas Lerager is een schot in de roos. In Mechelen was hij betrokken bij een stuk of tien goeie acties. 't Is een geweldige marathonloper en dé man op het middenveld. Ook de komst van Igor Vetokele is goed gezien", kan Degryse zijn lof niet op.

Volgens de analist zal Essevee dit seizoen blijven overtuigen. "Zulte Waregem heeft de kern voor Play-Off 1. Met dank aan Dury, die eens te meer bewijst dat hij in Waregem op zijn plaats zit", besluit Degryse.