Club Brugge krijgt flinke waarschuwing: Kopenhagen verder dan twee jaar geleden

Club Brugge krijgt flinke waarschuwing: Kopenhagen verder dan twee jaar geleden

26-09-2016 08:53
1

De Champions League-wedstrijd tegen FC Kopenhagen wordt geen sinecure voor Club Brugge. De Denen die twee seizoenen geleden nog met 0-4 verloren van Club Brugge zijn compleet veranderd. Een garantie is winst dus zeker niet.

"Ik zie het nooit zo'n vaart lopen als in november 2014 toen Club met 0-4 kwam winnen", zegt de Deense TV-analist Per Frimann in Het Laatste Nieuws. "Ik kan niet genoeg inschatten of Club even sterk is als toen, maar Kopenhagen is nu alleszins veel beter. Pas op, ondanks dat ze nog niet verloren hebben dit seizoen, hebben ze wel hun ups en downs, maar de ploeg is veel stabieler geworden."

Frimann weet waarom Kopenhagen het zoveel beter doet. "Meer internationals, meer tactische mogelijkheden en meer geloof in eigen kunnen. Nu is er ook altijd de wil om te winnen, zelfs in Porto. Het 1-1-gelijkspel was meer dan verdiend. Hun doelpunt viel dan misschien wel met een gelukje, maar ze hebben zo slim gespeeld dat Porto zich liet verrassen. Dat op zich is al een grote verdienste", klinkt het.

Club Brugge is dus gewaarschuwd voor de wedstrijd van dinsdagavond. Het is ook bijna van moeten na de 0-3-nederlaag tegen Kopenhagen. Als Blauw-Zwart wil overwinteren in Europa moet het minstens één puntje sprokkelen.