'Zieke' Deschacht krijgt stevige kritiek: Hij is nog nooit ziek geweest

'Zieke' Deschacht krijgt stevige kritiek: "Hij is nog nooit ziek geweest"

26-09-2016 07:29

Een opvallende afwezige bij Anderlecht zondagavond was Olivier Deschacht. De veteraan zou 'ziek' zijn geweest voor de partij tegen Westerlo (1-2). Nonsens, vindt Herman Brusselmans.

Deschacht werd zaterdag in verband gebracht met een gokschandaal. Meteen na het nieuws klonk het bij Anderlecht dat Deschacht er tegen Westerlo niet bij zou zijn door een 'ziekte'. "Wat ik een beetje flauw vind is dat hij zondag niet aanwezig was", vertelde Brusselmans in het voetbalprogramma Stadion.

"Er wordt gewezen naar een ziekte, maar dat geloof ik niet. Oli is nog nooit ziek geweest. Hij is een van de gezondste jongens van heel België en nu heeft hij plots een virus en kan hij niet eens verschijnen in het stadion. Dat is een beetje een uitvlucht vind ik. Ik denk wel dat hij met een ei in zijn broek zit dat er nog moet uitkomen."

Geen verstoppertje spelen
Johan Boskamp vond de afwezigheid van Deschacht ook maar vreemd. De Nederlander had zo zijn mening over de hele gokaffaire. "Als het allemaal klopt vind ik wel dat je je niet achter je broer moet gaan verstoppen. Als je het niet gedaan hebt dan moet je, ook al ben je strontziek, zondag gewoon in het stadion zitten. En zeggen: 'Ik heb niets te verbergen", klinkt het streng.

Lees ook: 'Deschacht geen alleenstaand geval, nog drie spelers betrokken bij gokken'