'Harde aanpak van Maes duwde talent van Genk bijna weg bij de club'

'Harde aanpak van Maes duwde talent van Genk bijna weg bij de club'

26-09-2016 07:01

Genk zit verdedigend in de problemen. Tegen KV Kortrijk werd dat nog maar eens pijnlijk duidelijk. Het werd 4-1 na een groot foutenfestival achterin. Vooral Timothy Castagne had het moeilijk. Daar lijkt een goede reden voor te zijn.

Castagne is niet aan een al te best seizoen bezig bij de Limburgers. De ontwikkeling van de twintigjarige rechtsachter stagneert en dat is enorm zorgwekkend. Volgens Het Laatste Nieuws heeft de harde aanpak van Peter Maes daar iets mee te maken. Castagne heeft het moeilijk met de manier van werken van zijn coach. Daarom wilde hij deze zomer ook absoluut vertrekken uit Genk.

Het Italiaanse Torino toonde interesse, maar haakte in laatste instantie nog af door de serieuze vraagprijs van Genk. Een harde klap voor Castagne, die zich al had toegelegd op een nieuwe start in de Serie A. Nu moet hij zich opnieuw focussen op Genk. Daar heeft hij het blijkbaar moeilijk mee. De rechtsachter heeft heel wat haar op de boter na de nederlaag tegen KV Kortrijk. Zo ging hij in de vijfde minuut al in de fout wat tot een doelpunt van Kortrijk leidde.