Publiek van Anderlecht neemt stelling in, Heylen op handen gedragen

Publiek van Anderlecht neemt stelling in, Heylen op handen gedragen

26-09-2016 06:35

Zondagavond verloor Anderlecht met 1-2 van Westerlo. De fans van paars-wit waren allerminst opgezet met de nederlaag tegen de hekkensluiter en waren na de match boos op hun eigen spelers. Al kreeg er ook eentje lof, Michaël Heylen.

Dit seizoen verhuurt Anderlecht Heylen aan Westerlo. Uitgerekend de centrale verdediger – die zondag als verdedigende middenvelder speelde – scoorde de 0-1 in het Astridpark. Meteen na zijn doelpunt gaven de fans van Anderlecht hem al applaus. Toen Kenneth Schuermans in het slot van de partij Heylen kwam vervangen, gingen de handen van het thuispubliek opnieuw op elkaar. 

Na de match vroegen heel wat fans van Anderlecht zich af waarom Heylen eigenlijk momenteel op huurbasis voor Westerlo speelt. Bram Nuytinck en Kara Mbodj, die wel bij Anderlecht mochten blijven, zijn duidelijk een pak minder populair dan het jeugdproduct van paars-wit.

In de recente geschiedenis van Anderlecht kwam het nog twee keer voor dat de Anderlecht-fans klapten voor de matchwinnaar van de tegenstander. Destijds ging het om Kevin De Bruyne van KRC Genk en Zlatan Ibrahimovic van Paris Saint-Germain. 

Lees ookHeylen juichte niet tegen moederclub: ''Paars-wit zal altijd in mijn hart zitten''