'Everton denkt aan concurrent voor Lukaku en moet 'astronomisch bedrag' betalen'

'Everton denkt aan concurrent voor Lukaku en moet 'astronomisch bedrag' betalen'

25-09-2016 23:59

Ronald Koeman heeft met Romelu Lukaku en Enner Valencia twee spitsen van naam in zijn Everton-selectie, maar wil meer. Federico Santander staat op het lijstje.

Santander staat onder contract bij het Deense FC Kopenhagen, dat dinsdag de Champions League-tegenstander van Club Brugge is. Hij mag hopen op een droomtransfer naar de Premier League, meldt BT zondagavond. De spits werd afgelopen woensdag door scouts van Everton bekeken tijdens de competitiewedstrijd van Kopenhagen tegen Randers FC (2-2). Santander gaf zijn visitekaartje af met twee goals.

Een wintertransfer van Santander zou opvallend zijn, omdat hij amper een jaar in Kopenhagen speelt. De topclub nam hem voor drie miljoen euro over van het Paraguayaanse Guarani. Daar was hij goed voor zestien doelpunten in veertig wedstrijden.

Het Everton van Koeman is hoe dan ook niet de enige kandidaat voor Santander. Ook Olympique Lyon, Sunderland en Swansea City zijn in de race. Als het aan Kopenhagen-trainer Stale Solbakken ligt, gaat zijn spits nergens heen. "Hij gaat deze winter niet vertrekken. We kunnen niet zomaar verkopen, verkopen en verkopen. Alleen als er een astronomisch bod op tafel komt, kan het."