Heylen juichte niet tegen moederclub: ''Paars-wit zal altijd in mijn hart zitten''

Heylen juichte niet tegen moederclub: ''Paars-wit zal altijd in mijn hart zitten''

25-09-2016 23:22

De zevende speeldag in de Jupiler Pro League werd afgesloten met een stunt van formaat. Hekkensluiter Westerlo wist Anderlecht in het Astridpark met 1-2 verslaan. Michaël Heylen was trefzeker namens Westerlo, nota bene tegen zijn moederclub.

Heylen wordt door Anderlecht voor één seizoen uitgeleend aan de Kemphanen. Het was dus een speciaal moment, toen hij de openigstreffer maakte. Na afloop kon hij het niet laten om zijn goede vriend Davy Roef te plagen met het doelpunten. ''Na de partij ging ik een beetje bij hem staan om hem te pesten. 'Awel jong, kon je hem niet pakken?', vroeg ik hem. Hij zei dan dat ik te hard in de bovenhoek had gekopt. Maar wij komen enorm goed overeen. We lachen graag en jennen mekaar vaak, dus dat maakt het allemaal extra leuk'', zo tekende Het Laatste Nieuws op.

De huurling van paars-wit besloot niet te juichen bij zijn doelpunt. "Anderlecht is de club die mij heeft opgeleid en waar ik opgegroeid ben. Paars-wit zal altijd in mijn hart zitten, of ik nu tegen hen scoor of niet", aldus Heylen. Hij kreeg zelfs van beide supportersgroepen een warm applaus. "Die appreciatie van beide supportersgroepen deed mij enorm deugd. Ik heb ze horen klappen, dat was een heel speciaal gevoel. Zeker en vast."