Gedoodverfde titelfavoriet Antwerp wint opnieuw niet en staat gedeeld laatste

25-09-2016 22:00

Royal Antwerp FC weet niet meer wat winnen is. The Great Old ging het huidige seizoen nog maar eens in als uitgesproken titelfavoriet in Tweede Klasse, maar op het veld van FC Tubize bleef het steken op 2-2 na een wedstrijd met veel drama. Antwerp staat na een kwart van de competitie gedeeld laatste.

Na een flauw begin van de partij was het in minuut elf plots raak. Een één-tweetje tussen Stallone Limbombe en Fabien Camus bracht die laatste in stelling. De Fransman faalde niet en zette het Stamnummer Eén op voorsprong. Nadien lieten de Antwerpenaren nog maar weinig zien. Tubize groeide wel in de wedstrijd: eerst kopte Yohan Betsch op de lat en in het slot van de eerste periode hingen de bordjes weer in evenwicht.

Frédéric Duplus ging aan de noodrem hangen op de doorgebroken Mamadou Diallo. Rood voor de verdediger van Antwerp, maar het werd nog erger voor de bezoekers. Uit de daaropvolgende vrije trap kwam immers, via een kleine omweg, het tegendoelpunt van Alassane Touré. Na de rust barstte het spektakel pas echt los in Waals-Brabant.

Spektakelrijke tweede helft
Tuur Dierckx miste al vroeg een reuzekans één op één met de vijandelijke doelman. Een dure misser, want op het uur maakte Diallo de 2-1. Een tienkoppig Antwerp leek op de knieën te zitten, maar veerde toch nog recht. The Reds kregen een strafschop in cadeauverpakking. Fabien Camus weigerde het geschenk echter uit te pakken.

Toch herstelde de club uit Deurne-Noord zich nog enigszins van die opdoffer. Björn Vleminckx kopte tien minuten voor tijd tegen de touwen: 2-2. Daar veranderde in de slotfase niets meer aan. Na zeven partijen staat Antwerp nu gedeeld laatste met zeven schamele puntjes. Het volgt op acht eenheden van leider Lierse SK. Tubize moet het stellen met acht punten.