Als ik tennisser zou zijn, dan deed ik wat ik wil, maar in groep gaat dat niet

"Als ik tennisser zou zijn, dan deed ik wat ik wil, maar in groep gaat dat niet"

25-09-2016 20:05

Zo'n drie maanden geleden begon René Weiler aan zijn opdracht bij RSC Anderlecht. De Zwitserse trainer kwam iet of wat als nobele onbekende naar ons land, maar met zijn kordate aanpak profileerde hij zich meteen als iemand met charisma. Bij Sporza maakt Weiler de balans op van zijn beginperiode.

Het objectief van Weiler voor dit seizoen is behoorlijk eenvoudig. "Op dit moment zijn we niet de grootste club van België. Het is ons doel dat opnieuw te worden", klinkt hij ambitieus. De Zwitser beseft wel dat Anderlecht dan stappen moet zetten. "Daarvoor moeten we progressie boeken en beter werk leveren dan de voorbije twee seizoenen."

Weiler heeft de reputatie een strenge oefenmeester te zijn. Discipline is voor hem heilig. "We moeten altijd vanuit discipline werken. Als ik een tennisser zou zijn, dan deed ik wat ik zelf wil. Dat heeft enkel belang voor mezelf, niet voor anderen. Maar als je in groep werkt, dan moet er discipline zijn. Toch is het niet correct dat ik zo overdreven streng ben. Er zijn regels die ze effectief moeten naleven, maar dat zijn geen abnormale regels", vindt hij.