Weiler houdt van kordate aanpak: Spelers zoals VDB en Bastien werden gepasseerd

Weiler houdt van kordate aanpak: "Spelers zoals VDB en Bastien werden gepasseerd"

25-09-2016 17:49

Voor Michael Heylen wacht er zondagavond een lastige opdracht. Hij moet met rode lantaarn Westerlo zijn ploegmaats van Anderlecht verslaan. Heylen zit in Westerlo om meer speeltijd te krijgen, maar heeft wel niets dan lof voor coach René Weiler van Anderlecht.

In La Dernière Heure legt de verdediger uit dat hij vooral de kordate aanpak van Weiler hem aansprak. "Hij was heel duidelijk vanaf het begin. Tijdens zijn eerste week zei hij niets. Hij observeerde de trainingen zonder een woord te zeggen. Na een week deelde hij ons in drie groepen in: degenen die wilden werken, degenen met wie hij niet wilde werken en een ander deel dat nog een kans kreeg om hem te overtuigen."

De aanpak van Weiler was slecht nieuws voor verschillende spelers, maar heeft wel zijn vruchten afgeworpen. "Spelers zoals Vanden Borre en Bastien werden gepasseerd. Hij keek niet naar het verleden of naar status. Ik vind dat een goede manier van werken. Het bewijs: de ploeg draait goed. Er is weer offensief voetbal te zien en dat is super voor de fans."