Standard pakt de overwinning na pijnlijke blunder van Blondelle

25-09-2016 16:15

Standard heeft de bekernederlaag tegen Geel doorgespoeld met winst tegen Eupen. Echt moeilijk werd het niet voor de Luikenaars, want al na zeven minuten kregen ze de openingstreffer cadeau.

Het is voorlopig vast en zeker de vreemdste fase van deze speeldag. Verdediger Siebe Blondelle speelde een vrije trap lateraal, waar helemaal niemand stond. De bliksemsnelle Benito Raman ging met de bal aan de haal en faalde niet: 1-0. Eupen begon zo met een achterstand en kon nooit echt een vuist maken, Standard controleerde de eerste helft. Vlak voor de rust kon Mamadou Sylla toch eens dreigen, maar Alexander Scholz gooide zich voor de bal. 1-0 dus bij de rust.

Ook na de rust was er weinig dadendrang te zien bij Eupen, het was wachten op de verlossende tweede goal. Uiteindelijk kwam die op het uur van Edmilson, die een fraaie inspanning van Mathieu Dossevi kon verzilveren. Even later kon Standard ook 3-0 maken na een vermeende penaltyfout van Fahad. De Qatarees raakte Dossevi echter duidelijk buiten het strafschopgebied. Na een korte discussie over wie de penalty moest nemen werd het Ishak Belfodil... en die miste. De match was echter toch al gespeeld, zeker nadat Luis Garcia zijn tweede geel kreeg. In de slotfase zette Belfodil toch nog de kers op de taart: op assist van Adrien Trebel werd het met wat vertraging toch 3-0.

Standard komt stilaan op toerental en staat nu op een voorlopige vierde plaats. Het wisselvallige Eupen staat nu op een twaalfde plaats.