Antwerp-icoon stelt zich vragen bij keuzes Vanderbiest: Raar en onlogisch

Antwerp-icoon stelt zich vragen bij keuzes Vanderbiest: "Raar en onlogisch"

25-09-2016 16:00

Fred Vanderbiest heeft nog veel vraagstukken op te lossen bij Antwerp, dat voorlopig enorm teleurstelt in Eerste Klasse B. Zo lijkt hij nog niet te weten wie zijn eerste doelman wordt. Patrick Goots hoopt dat er snel duidelijkheid komt.

Goots snapt niet precies wat Vanderbiest van plan is met zijn doelmannen: hij kan kiezen tussen Antonijo Jezina en Nicaise Kudimbana. "Stond Kudimbana louter voor die bekermatch van woensdag in doel? Of wordt hij gewoon weer de nummer één? Ik vond het alleszins een vreemde zet van Vanderbiest, want Kudimbana had nog niet eens met de beloften gespeeld. Dit werd dus gewoon op training beslist. Raar en onlogisch. Ik hoor dat Vanderbiest Jezina een goede, meevoetballende doelman vindt. Wil hij iedereen tevreden houden? Ik ben benieuwd wie in Tubeke speelt", vertelt hij in Gazet Van Antwerpen.

Vanderbiest belooft echter dat hij snel een definitief antwoord heeft. "Voor mij is het simpel: aanvankelijk stond Kudimbana er voor de competitie en Debaty zou de beker voor zijn rekening nemen. Maar Jezina kwam er nadien bij, zodat ik nu de prestaties van Kudimbana en Jezina ga analyseren. Ze zijn mekaar waard, dit weekend hak ik de knoop door voor de rest van het seizoen.”