Rode Duivel treurt niet om stap terug: Voetbal niet om geld te verdienen

Rode Duivel treurt niet om stap terug: "Voetbal niet om geld te verdienen"

25-09-2016 13:42

Nacer Chadli verliet afgelopen zomer Tottenham Hotspur voor West Bromwich Albion. Een onbegrijpelijke stap achteruit volgens velen. De Rode Duivel ziet dat zelf niet zo.

"Negentig procent van de mensen begrijpt mijn keuze voor West Brom niet", zegt Chadli in Fan!. "Ze denken: hij woont in Londen, zit bij één van de beste clubs in Engeland en heeft de kans om Champions League te spelen. En zelfs als hij niet speelt, verdient hij op de bank handenvol geld. Maar ik ben nooit beginnen voetballen om geld te verdienen."

"Het is iets dat me trots maakt en mijn familie trots maakt. Het deed pijn om mijn familie even triest te zien als ik omdat ik op de bank zat. Ik hou van Londen en ik hou van Tottenham, maar ik wilde weer kunnen spelen. Kiezen voor een andere club kon me daarbij helpen. Ik wilde uit mijn comfort-zone komen."

Chadli koos uiteindelijk voor West Brom. "Ik vond dat ik nood had aan iets nieuws. Een nieuwe start bij een kleinere club in de Premier League. Een club die volledig in me gelooft en me vertrouwen geeft. Dat ik op mijn 27ste sportief een stap achteruit zet, zit me niet dwars. Ik heb nooit schrik gehad over wat andere mensen denken", aldus Chadli.