Antwerp-icoon stelt malaise vast: Dit kan niet blijven duren

Antwerp-icoon stelt malaise vast: "Dit kan niet blijven duren"

25-09-2016 09:55

Het is nog maar eens een jaar van hoge verwachtingen bij Royal Antwerp FC. Voorlopig lossen spelers en trainer die echter allerminst in: The Great Old staat slechts voorlaatste in 1B en werd uitgeschakeld in de Croky Cup door KV Oostende. Voor Patrick Goots is het stilaan vijf voor twaalf. 

Het Antwerp-coryfee analyseert de situatie in Gazet van Antwerpen. "We moeten niet rond de pot draaien. Als je ziet wie er allemaal naar de Bosuil is gehaald, moeten je resultaten behalen. De huidige slechte periode duurt te lang. Dit kan niet blijven duren", aldus Goots.

Vooral in de afwerking merkt Patje Boem Boem, vroeger zelf een gerenommeerd goalgetter, tekortkomingen op. "Ik zag zelfs op training dat de meeste ballen niet in het doel belanden, zelfs zonder verdedigers in de buurt. Vanwaar komt die malaise toch? Is het een kwestie van druk en gebrek aan vertrouwen? Hebben ze stress en schrik?", vraagt hij zich af.

Code rood voor Vanderbiest
Trainer Fred Vanderbiest streek pas deze zomer neer op de Bosuil, maar staat stilaan al voor de weken van de waarheid. "Ik hoor dat hij niet ter discussie staat", zegt Goots. "Ik kan natuurlijk niet in het hoofd van Patrick Decuyper kijken. Maar Vanderbiest beseft als geen ander dat als Decuyper zegt dat het gedaan is, het definitief over en uit is."