Ene oor is nu wel twee keer zo groot als andere, maar dat overleef ik wel

"Ene oor is nu wel twee keer zo groot als andere, maar dat overleef ik wel"

25-09-2016 08:23

Jacob Rinne beleefde een vrij rustige avond tegen Sint-Truiden (2-1-winst), maar de doelman van KAA Gent moest zich wel één maal gewonnen geven. De opvolger van Matz Sels neemt zijn verantwoordelijkheid op voor die tegengoal.

In de slotminuut van de blessuretijd bezorgde Rob Schoofs de Buffalo's de drie punten met een rake vrije trap, maar voordien had Rinne zich zelf al eens moeten omdraaien na een vrijschop van Stef Peeters. "Ik weet niet goed wat er mis ging daar. Misschien had ik een man minder in de muur moeten zetten," geeft de keeper toe op de clubwebsite.

"Plots kwam er een speler van STVV in mijn lijn staan, waardoor ik bijna niets meer zag", vervolgt hij. "Ik kon er met mijn vingertopper nog bij, maar hem stoppen lukte niet meer. Het was echt een hele sterke trap", krijgt Peeters complimenten van de Zweed.

Dik oor door Fernandes
In minuut 72 volgde nog een opmerkelijk moment voor Rinne. Na een hoekschop wilde de doelman snel uitgooien, maar STVV-verdediger Ruben Fernandes raakte hem opzettelijk in het gezicht met een charge. Dat incident bleef echter onbestraft. "Ik wou het spel snel hervatten, maar veranderde van idee. Plots voelde ik een harde klap", brengt Rinne zijn versie van de feiten.

"Ik denk dat het een schouder was. Het was in ieder geval erg pijnlijk. Je denkt dan meteen het ergste, maar gelukkig kon ik verder. Mijn ene oor is nu wel twee keer zo groot als het andere, maar dat overleef ik wel", besluit hij met een lach.