Excellerende De Bruyne zit grootmeester Messi op de hielen

Excellerende De Bruyne zit grootmeester Messi op de hielen

25-09-2016 08:08

Pas ruim een jaar speelt Kevin De Bruyne nu bij Manchester City, maar in die tijdspanne heeft de spelverdeler zich er quasi onmisbaar gemaakt. Hoewel de Rode Duivel geregeld zijn doelpuntje meepikt, maakt hij vooral indruk vanwege zijn accurate passing. Daarin is hij de op één na beste speler van Europa, zo blijkt.

Het Britse Squawka berekende namelijk het aantal assists dat elke speler uit de vijf grootste Europese competities verstuurde sinds de start van het seizoen 2014-2015. In dat lijstje prijkt De Bruyne op een knappe tweede plaats: liefst 33 keer stelde hij een ploeggenoot in staat om af te werken.

De enige voetballer die nog beter doet dan onze landgenoot, is niet toevallig Lionel Messi. De ster van FC Barcelona leverde in dezelfde periode 36 assists af voor zijn medespelers. In de statistieken zijn overigens enkel beslissende passes in competitieverband opgenomen.

Doelpuntenmachine Messi
De Bruyne benadert de Argentijnse grootmeester dus met verve, maar op het vlak van doelpunten gaapt er nog een kloof. Sinds 2014-2015 liet de Rode Duivel negentien competitietreffers noteren voor VFL Wolfsburg en Manchester City. Messi stond daarentegen liefst 73 (!) keer aan het kanon in de Primera Division.