Kompany betrokken bij opstootje: Door de stress rond zijn huidige situatie

Kompany betrokken bij opstootje: "Door de stress rond zijn huidige situatie"

25-09-2016 07:33

Het gaat Vincent Kompany allerminst voor de wind de voorbije tijd. De skipper van Manchester City moest maandenlang aan de kant blijven met een kuitblessure en viel bij zijn rentree afgelopen week opnieuw uit, ditmaal met een kwetsuur aan de lies. Bovendien maakte Kompany ruzie op training. 

In een opiniestuk over de Rode Duivel onthult Daniel Taylor, chef voetbal van The Guardian, een opstootje met Aleksandar Kolarov in aanloop naar de Manchester Derby. Beide spelers zijn concurrenten voor een stekje in het hart van de verdediging. "Dat heeft de voorbereiding van City niet heftig verstoord, het was ook het type confrontatie dat je wel meer ziet in het voetbal. Eerst een late tackle, dan wat gescheld en twee spelers die neus aan neus gaan staan."

"Maar het was wel ongebruikelijk voor iemand als Kompany om bij zoiets betrokken te raken", oordeelt Taylor, die niet ver hoeft te zoeken naar de oorzaak. "Het zou niet echt een verrassing zijn moest dit toegeschreven kunnen worden aan de stress rond zijn huidige situatie." Al bij al zou de recente blessure van Kompany meevallen, maar het is maar zeer de vraag of zijn broze lichaam nog geschikt is voor topvoetbal in de Premier League.