Onrust bij Chelsea: Onze attitude was verkeerd, we zijn enkel op papier goed

Onrust bij Chelsea: "Onze attitude was verkeerd, we zijn enkel op papier goed"

25-09-2016 07:15

Arsenal FC toonde zich zaterdagavond heer en meester in de Londense derby tegen Chelsea FC. Dat zag ook de trainer van The Blues, Antonio Conte. De Italiaan reageerde na afloop van het duel scherp over de prestatie van zijn eigen team.

De oorzaak voor de afgang in het Emirates Stadium ligt volgens Conte bij het mentale aspect. "Volgens mij hadden we vanaf minuut één de verkeerde attitude. Daarnaast speelden we tegen een goed team, dat goed georganiseerd was, zowel tactisch als fysiek. Na vandaag moeten we vooral veel arbeid leveren", oordeelt hij bij Goal.

"Nu zijn we enkel op papier een goed team", is Conte hard. "Problemen zijn altijd te verklaren vanuit het team, niet vanuit individuele spelers. Als niets draait, is het zeer moeilijk voor een speler om een goede wedstrijd af te werken. Als iemand nu denkt dat we klaar zijn om te vechten... We moeten een sterk elftal worden, niet alleen op papier, maar ook op het veld."

Guardiola loopt weg
De achterstand van Chelsea op koploper Manchester City bedraagt nu al acht punten. "City is uitstekend aan het seizoen begonnen. Momenteel spelen ze erg goed. Maar iedereen moet nu in ons huis gaan zoeken naar de problemen. Het is belangrijk om in ons eigen huis te kijken, en niet in de huizen van andere teams", besluit de Italiaanse trainer.