Zulte Waregem op een wolk: Die eerste plaats geeft goed gevoel en vertrouwen

Zulte Waregem op een wolk: "Die eerste plaats geeft goed gevoel en vertrouwen"

25-09-2016 07:01

Tegen KV Mechelen leek Zulte Waregem bij de rust nog af te stevenen op haar tweede nederlaag van het seizoen. Uiteindelijk zorgde de ploeg van Francky Dury echter voor de totale ommekeer (2-3), waardoor het op kop blijft van de Jupiler Pro League. De trainer was achteraf dan ook een gelukkig man.

Nochtans begon de partij dus behoorlijk dramatisch voor Essevee. "We zijn minder gestart", geeft Dury toe bij Sporza. "Bij de eerste goal verliezen we zelf de bal. Vervolgens staan we positioneel en communicatief niet goed. Iedereen dacht dat het wel los zou lopen, dat is niet goed."

Nadien krikten de West-Vlamingen hun niveau op. "Ik was tevreden over de reactie. We hebben vanuit ons systeem toch vier à vijf mogelijkheden gehad. Het was natuurlijk wel een domper dat zij een tweede keer scoorden. Op basis van wat ik gezien had en door ons vertrouwen was ik niet bang om aan de rust duidelijkheid te scheppen. Met Vetokele konden we voor meer dreiging zorgen."

Remonte
Na de pauze ging Zulte Waregem op en over de thuisploeg. "We hebben de tweede helft volledig gecontroleerd. Mechelen plooide terug en wij bleven voetballen. Het geeft wel vertrouwen dat je hier op deze manier kan terugkeren. Of we dit niveau kunnen aanhouden? De eerste plaats na acht matchen geeft een goed gevoel en vertrouwen. We hebben wat voorsprong op ons schema", blijft Dury bescheiden. "Al hoop ik dat we nog lang op kop zullen blijven."