Zulte Waregem behoudt leiderspositie na fenomenale remonte in Mechelen

24-09-2016 21:50

Het blijft Zulte Waregem maar voor de wind gaan in de Jupiler Pro League. De koploper won nu ook op het veld van KV Mechelen, al had die zege heel wat voeten in de aarde. Malinwa kwam in eigen huis immers 2-0 voor, maar in het laatste halfuur bogen de bezoekers die achterstand helemaal om.

KV Mechelen begon gretig in eigen huis en werd al vroeg beloond voor die aanpak. Na slecht verdedigen bij Essevee mocht Nicholas Verdier alleen op doel afstormen. De Fransman faalde niet en plaatste Malinwa op voorsprong. De bezoekers knokten zich echter terug in de wedstrijd, met kansen voor Jens Naessens en Lukas Lerager. Het doelpunt viel echter aan de overkant: opnieuw verdedigde Marvin Baudry zwak, Yohan Croizet strafte af.

De Mechelaars leken dus een leuke tweede helft tegemoet te gaan, maar niets was minder waar. Al na vijf minuten kon Lerager de aansluitingstreffer binnenkoppen. KV was van slag en benutte de ruimte die er kwam onvoldoende, al had Uros Vitas kunnen scoren. De West-Vlamingen roken bloed. Lerager miste eerst nog, maar de ingevallen Sander Coopman kon even later een rebound binnen duwen.

Lerager bezorgt Essevee delirium
Met nog tien minuten op de klok was alles terug mogelijk. De tank van de thuisploeg bleek echter helemaal leeg. Datzelfde kon niet gezegd worden van de troepen van Francky Dury, die vlak voor affluiten victorie mocht kraaien. Lerager knalde een doorgekopte voorzet in één tijd heerlijk in de rechterwinkelhaak. Zulte Waregem triomfeerde en blijft koploper, Yannick Ferrera moet nog even wachten op zijn eerste overwinning als Mechelaar.