Strafschoppen kunnen geen verschil brengen in derby van het Waasland

Strafschoppen kunnen geen verschil brengen in derby van het Waasland

24-09-2016 19:51

De Wase derby tussen Waasland-Beveren en Sporting Lokeren heeft geen winnaar opgeleverd. Na een flauwe beginfase kwam het duel pas in de tweede helft echt tot leven. Een penaltygoal van Ari Skulason leek de bezoekers de drie punten te gaan bezorgen, maar vijf minuten voor tijd trof ook Waasland-Beveren raak vanop de stip.

In het eerste halfuur konden beide teams de verwachtingen van de derby niet waarmaken. Enkel vanop stilstaande fase werd wat gevaar gesticht. De bezoekers kregen bovendien nog slecht nieuws te verwerken. Na een kwart wedstrijd moest Tom De Sutter het veld verlaten met een blessure. Dat leek de wedstrijd nieuw leven in te blazen: vanuit het niets kopte Zinho Gano een voorzet op de staak en even later schoot Floriano Vanzo recht op Barry Copa. Lokeren antwoordde via Jaja Coelho, maar zijn knal ging net over de lat.

De tweede helft begon aan hetzelfde tempo als de eerste eindigde. Copa moest een schicht van de ingevallen François Marquet uit de kruising duiken. Na 65 minuten plots opschudding aan de andere kant: Jonathan Buatu tackelde Roberto Miric onderuit, strafschop voor de bezoekers. Bij afwezigheid van Mijat Maric mocht Ari Skulason Lokeren op voorsprong schieten.

Opnieuw bal op de stip
Waasland-Beveren was even aangeslagen, maar rechtte uiteindelijk toch nog de rug. Schrijvers trapte eerst nog naast, maar vijf minuten voor affluiten kreeg ook de thuisploeg een strafschop. Joao Carlos viel ongelukkig met zijn arm op de bal, scheidsrechter Wim Smet twijfelde niet. Schrijvers vervulde zijn plicht en hing de bordjes weer in evenwicht. Daar bleef het op het einde ook bij.

Beide teams schieten echter weinig op met die puntendeling. Waasland-Beveren blijft op de voorlaatste plaats kamperen, terwijl Lokeren nu met een flauwe zeven punten uit acht wedstrijden moet leven. De druk op trainer Georges Leekens zal zo alleen maar toeleven.