De Sutter weet waar het probleem van Lokeren ligt, Leekens buiten schot

De Sutter weet waar het probleem van Lokeren ligt, Leekens buiten schot

24-09-2016 12:42

Tom De Sutter heeft nog niet veel plezier beleefd aan zijn terugkeer naar België. De sterke spits is niet al te best aan het seizoen begonnen met Sporting Lokeren. De Sutter lijkt te weten waarom het vierkant draait.

"Het draait niet, neen. Het defensieve werk is niet wat het moet zijn", zegt hij in Het Laatste Nieuws. "De bal geraakt nauwelijks voorin. Ik ben meer van nut in de eigen zestien meter dan in die van de tegenstander. Maar het is niet aan mij om te zeggen hoe zou moeten worden gespeeld."

"Als de trainer mij mijn mening zou vragen, geef ik die wel. Er is nochtans voldoende kwaliteit, bleek op Club en tegen Gent. Is het mentaal? Een gebrek aan vertrouwen? En is dat dan de schuld van de trainer", vraagt hij zich af.

Volgens De Sutter staat de groep nog steeds achter Georges Leekens. "Ik heb niet het gevoel dat in de spelersgroep negativisme hangt over de trainer. Hij probeert er in elk geval alles aan te doen, met een schouderklopje hier en daar. Het is frustrerend. Ik trek het mij zelfs nog meer aan dan vroeger, had hier meer plezier verwacht. Maar dat kan de volgende 2,5 jaar nog komen, hé."