Leekens zet spelers op scherp voor derby: ''Tot het uiterste gaan''

Leekens zet spelers op scherp voor derby: ''Tot het uiterste gaan''

23-09-2016 20:27

Lokeren voorkwam woensdag slecht nipt een bekerblamage tegen Cercle Brugge: 3-2. De overwinning was zeer welkom, maar tijd om lang na te genieten is er niet. Zaterdag wacht op de Freethiel de belangrijke derby tegen Waasland-Beveren.

Lokeren-trainer Georges Leekens wil dat zijn mannen alles geven. ''Zij die spelen zullen zich tot het uiterste moeten geven'', laat hij weten op de clubwebsite. ''De derby leeft natuurlijk enorm. In de eerste plaats bij de beide supportersclans natuurlijk, maar de spelers krijgen dat wel mee. Het feit dat het om een gesloten training ging, de banners bij het uitkomen van de spelerstunnel: dat spreekt de spelers aan. De groep is gefocust, zaterdag moeten we gaan voor de broodnodige overwinning." 

Leekens doelt zijn uitleg op een spandoek van de supporters, die een duidelijk boodschap hadden. Na een slechte 6 op 18 staat Leekens onder druk en neemt de kritiek op de trainer toe. Die maakt zich echter niet ongerust. ''Dit is de derde keer dat ik bij Lokeren werk, ik ken Roger Lambrecht, en we komen er wel opnieuw uit'', zei hij na de bekermatch tegen Cercle.