Lokeren-doelman lanceert campagne voor kankerpatiënten en hun ouders

Lokeren-doelman lanceert campagne voor kankerpatiënten en hun ouders

23-09-2016 14:42

Lokeren-doeman Davino Verhulst heeft samen met acteur Christophe Stienlet een campagne gelanceerd om geld in te zamelen om het leven van kinderen met kanker en hun ouders draaglijker te maken. Het dochtertje van Verhulst is kankerpatiënte en wordt al maandenlang verzorgd in het UZ in Leuven.

De doelman en de acteur hebben hiervoor KOMOK opgericht, wat staat voor 'ouders ondersteunen kinderen met kanker'. "Ik heb zelf negen maanden in het ziekenhuis doorgebracht met mijn dochter Elena", verklaarde Verhulst tegenover Het Laatste Nieuws. "Ondanks de vele inspanningen van het verplegend personeel zijn er nog veel dingen voor verbetering vatbaar."

"Met het ingezamelde geld willen we in samenwerking met het Kinderkankerfonds enkele aankopen doen voor de kinderen. Als er voldoende geld is, willen we ouders financieel steunen zodat ze dag in dag uit bij hun kind kunnen zijn. Voor velen is dat om financiële redenen immers niet evident. Mijn vrouw is bijvoorbeeld moeten stoppen met werken."

Om geld in te zamelen wordt op 28 september een benefiet georganiseerd op het Sportkot in Heverlee. In de namiddag zijn er verschillende activiteiten, zoals een beachvolleytornooi. Nadien zijn er optredens van Willy Sommers, Luc Steeno, Sam Goris, Sergio en Laura Lynn. Er wordt ook een veiling gelanceerd met truitjes van voetballers als Thibaut Courtois, Eden Hazard, Nicolas Lombaerts en Cesc Fàbregas. Er kan tot eind oktober geboden worden op www.komok.be