Mazzu zat ei zo na bij Belgische topclub: Dat heeft me heel erg geraakt

Mazzu zat ei zo na bij Belgische topclub: "Dat heeft me heel erg geraakt"

23-09-2016 12:17

Felice Mazzu is opnieuw goed bezig bij Charleroi, het lijkt een kwestie van tijd eer hij naar een topclub kan. In oktober 2014 kon hij dat al, maar de deal met Standard ging op het laatste moment niet door. Mazzu denkt liever niet terug aan die momenten.

Mazzu kon twee jaar geleden een flinke promotie maken, maar hij zou zelf de onderhandelingen hebben opgeblazen. "Ik ben erg ontgoocheld door het gebrek aan vertrouwen dat je kan hebben in het eersteklassevoetbal. Dat heeft me héél erg geraakt. Mensen die je dacht te kunnen vertrouwen, maar die je niet kon vertrouwen. Plus de manier waarop de pers daarop gesprongen is, een goed verhaal ruikend, zonder rekening te houden met de impact die dat op mensen uit mijn omgeving zou hebben", vertelt hij in Sport/Voetbalmagazine.

Sindsdien is de coach van Charleroi een stuk harden geworden. "Ik probeer nog altijd open te praten, maar het is erg moeilijk geworden om nog mensen echt te vertrouwen, terwijl dat voordien vanzelfsprekend was voor mij. Voor mij was het heel gewoon om open te praten, tot op die dag. Die dag heb ik mijn naïviteit verloren."