Van Hout praat over lastige situatie bij Westerlo: Slechter kan niet

Van Hout praat over lastige situatie bij Westerlo: "Slechter kan niet"

23-09-2016 10:00

Kristof Van Hout mocht woensdag nog eens tussen de palen staan bij Westerlo, maar hij heeft niet kunnen genieten van zijn comeback. Tegen Tubize werd het weer een nederlaag: 0-1. Van Hout weet dat Westerlo zijn dieptepunt heeft bereikt.

De boomlange doelman kon niets doen aan de enige treffer van Tubize, een schot van Mamadou Diallo. Zo wordt de situatie van Westerlo steeds uitzichtlozer. "Dit is ronduit teleurstellend. We zaten niet zo slecht in de wedstrijd en dit bekerduel was het moment om vertrouwen te tanken. We kregen ruimte genoeg maar deden daar veel te weinig mee. De kansen die we kregen, hadden er zonder pardon in gemoeten. Tot overmaat van ramp kregen we het deksel op de neus", vertelt Van Hout in Gazet Van Antwerpen.

Westerlo heeft nog maar één puntje gesprokkeld uit zeven wedstrijden, en nu moet het zowaar ook nog naar Anderlecht. "Elke wedstrijd opnieuw hopen we ons te herpakken. Tegen Tubeke werd het niets. Zondag tegen Anderlecht verwacht wellicht niemand een stunt van ons, maar met die ingesteldheid mogen we niet aan de aftrap komen."

Westerlo heeft maar één voordeel: het kan moeilijk nog erger worden. "Het belangrijkste in de beker was de kwalificatie voor de volgende ronde, maar die doelstelling ligt aan flarden. Nu moeten we hard blijven werken, leren uit de fouten en de positieve dingen meenemen naar de volgende wedstrijd. Eén ding staat vast: als groep moeten we uit de put klauteren. Laatste in de Jupiler Pro League en uit de beker gewipt: slechter kan niet."