Stevige loonsverhoging overtuigde sterkhouder Charleroi om naar Gent te trekken

Stevige loonsverhoging overtuigde sterkhouder Charleroi om naar Gent te trekken

22-09-2016 23:54

AA Gent heeft de laatste jaren heel wat toppers weggehaald bij Sporting Charleroi. De Waalse club slaagde er niet om sterkhouders bij de club te laten blijven. Geld had daar veel mee te maken.

Charleroi zag de voorbije zomertransferperiode nog Dieumerci Ndongala vertrekken naar Gent. Bij de Buffalo's kon hij een hoger loon verdienen. "Wanneer Gent Ndongala vijf keer zijn loon van bij ons voorstelt, zijn we uitgepraat. Charleroi kan geen speler halen die 700.000 euro per jaar verdient. Ik verzet me ook nooit tegen een speler die weg wil omdat hij elders veel meer kan verdienen dan bij ons", vertelt Felice Mazzu in Sport/Voetbalmagazine.

Ondanks de lagere budgetten kan Charleroi wel goede resultaten neerzetten in de competitie. "De boodschap moet altijd zijn om hoger te eindigen dan de plaats die je op basis van de rangschikking volgens de budgetten wordt toegekend. Als je daarin gelooft, lukt dat ook vaak."

"Toen ik bij Charleroi aankwam, had de club nog vier miljoen schulden. Vandaag is Charleroi uit de rode cijfers. Als we nu ook nog eens een deftig trainingscentrum krijgen – en dat komt eraan – kunnen we écht vooruitgaan. Het probleem blijft het loonplafond", besluit hij.