Vizier op Europa: Celta de Vigo stijgt met stip na tweede zege op rij

25-09-2016 23:54

Standard Luik treft Ajax, Celta de Vigo en Panathinaikos in Groep G van de Europa League. Elk weekend richt VoetbalPrimeur.be zijn vizier op Nederland, Spanje en Griekenland. Hier kun je terecht voor het programma en de uitslagen van de Europese tegenstanders van de Rouches.

Panaitolikos - Panathinaikos: 0-0
Vorm: W-W-G
Stand: 1e op 16 ploegen met 7 op 9 punten
De Griekse traditieclub heeft voor het eerst punten laten liggen in eigen land. Op het veld van Panaitolikos beet de tegenstander van Standard negentig minuten lang de tanden stuk op de defensie. Daar kon ook Paul-José Mpoku, een kwartier voor tijd ingevallen, niets meer aan veranderen.

Ajax - PEC Zwolle: 5-1
Vorm: V-W-W-W-W
Stand: 2e op 18 ploegen met 16 op 21 punten
Na een matige start van het seizoen geraakt de machine in Amsterdam helemaal op toerental. Voor de tweede keer in enkele dagen tijd scoorde Ajax vijf doelpunten. Na de 5-0 tegen Willem II voor de KNVB-beker stuurde de recordkampioen nu PEC terug naar Zwolle met 5-1. Zo blijft Ajax in het spoor van aartsvijand Feyenoord.

Espanyol - Celta de Vigo: 0-2
Vorm:
V-V-V-G-W-W
Stand:
11e op 20 ploegen met 7 op 18 punten
Celta de Vigo begon het seizoen dramatisch met 0 op 9. De Spanjaarden klimmen echter uit het duel, want zondag werd de tweede zege op rij geboekt. Celta nam op bezoek bij Espanyol in blessuretijd toch nog drie punten mee. Giuseppe Rossi en Pione Sisto sloegen in drie minuten tijd toe: 0-2. Dankzij de overwinning steeg de club met stip van de 18e naar de 11e plaats in de Primera Division.