Vizier op Europa: Sassuolo met vertrouwen naar Genk, Bilbao rukt op naar plek drie

Vizier op Europa: Sassuolo met vertrouwen naar Genk, Bilbao rukt op naar plek drie

25-09-2016 17:13

Racing Genk treft Athletic de Bilbao, Rapid Wien en Sassuolo in Groep F van de Europa League. Elk weekend richt VoetbalPrimeur.be zijn vizier op Spanje, Oostenrijk en Italië. Hier kun je terecht voor het programma en de uitslagen van de Europese tegenstanders van de Limburgers.

Sankt Pölten - Rapid Wien: 1-1
Vorm: G-G-G-W-G
Stand: 3e op 10 ploegen met 16 op 27 punten
De ploeg uit de hoofdstad heeft opnieuw van haar pluimen gelaten in de competitie. Voor de vierde keer in vijf duels behaalde het een draw. Nochtans ging Rapid de kleedkamer in met een boost: net voor de pauze scoorde Joelinton vanop de stip. Op het uur maakte Daniel Petrovic echter gelijk. Daar bleef het ook bij.

Athletic de Bilbao - Sevilla: 3-1
Vorm: V-W-W-W-W
Stand: 3e op 20 ploegen met 12 op 18 punten
In het spoor van het ongenaakbare Barça en Real vochten Athletic en Sevilla een felle strijd uit om plek drie. De thuisploeg trok uiteindelijk aan het langste eind. Verdedigers Mikel San José en Mikel Balenziaga knapten het vuile werk op, in blessuretijd mocht Aritz Aduriz aandikken vanop de stip: 3-1. Bilbao pakt twaalf op twaalf.

Sassuolo - Udinese: 1-0
Vorm: V-V-W-V-W-W
Stand: 9e op 20 ploegen met 9 op 18 punten
Een vroege goal van Gregoire Defrel was genoeg voor Sassuolo om de drie punten thuis te houden. Die Defrel scoorde deze week ook al tegen Chievo Verona, waar wel met 2-1 werd verloren. De dribbelvaardige Defrel wordt vergeleken met zijn landgenoot Jérémy Menez en zal ook donderdag een gevaarlijk heerschap worden.