Croky Cup: Lokeren met moeite voorbij Cercle, Kortrijk voorkomt blamage

21-09-2016 21:51

In de zestiende finales van de Croky Cup werden er woensdag heel wat wedstrijden afgewerkt. Het was ook de eerste ronde waarin de eersteklassers in actie kwamen. Verrassingen gebeurden er niet tijdens de wedstrijden om 20u.

Lokeren - Cercle Brugge (1B) (3-2)
De wedstrijd stond enigszins in het teken van de overleden Grégory Mertens, maar er werd ook gevoetbald. Een aangename partij eindigde in 3-2 . Doelpunten werden gescoord door Steve De Ridder (2x), Pierre Bourdin en Tomislav Kis. Het winnende doelpunt werd in de laatste minuut gescoord door Mehdi Terki.

Roeselare (1B) - Eupen (2-3)
Bij Eupen kregen enkele jongens rust, maar het was er niet aan te zien dat het met een B-ploeg speelde. Roeselare had het bijzonder moeilijk tegen Eupen. De bezoekers kwamen al snel op voorsprong via Damien Mouchamps. Na de pauze kon Guy Dufour zijn duivels nog ontbinden. Hij scoorde twee keer voor Eupen. Roeselare geloofde er nog in en kon net voor tijd nog twee doelpunten scoren, winst zat er echter niet in.

Kortrijk - Sprimont (Amateurs I) (2-0)
Een vertimmerd Kortrijk met zes nieuwe namen aan de aftrap had het bijzonder moeilijk met Sprimont. De Kerels kregen geen bal tussen de palen. De beste kansen waren zelfs voor Sprimont. Tien minuten voor tijd kon smaakmaker Herve Kage Kortrijk alsnog verlossen. Hij scoorde de 1-0. De wedstrijd werd helemaal beslist door Kage na een harde knal in de linkerbovenhoek: 2-0.

Waasland-Beveren - KFC Oosterzonen (Amateurs I) (2-0)
Het ambitieuze Oosterzonen kon niet voor de verrassing zorgen tegen Waasland-Beveren. Al had de thuisploeg het toch niet gemakkelijk. Er werd met 2-0 gewonnen na een doelpunt van Francois Marquet. Twintig minuut voor tijd scoorde Laurent Jans de beslissende treffer.