Vanderbiest bijzonder lovend voor Coucke: Hij geeft kleur aan Belgisch voetbal

Vanderbiest bijzonder lovend voor Coucke: "Hij geeft kleur aan Belgisch voetbal"

21-09-2016 19:42

Antwerp ontvangt vanavond KV Oostende op de Bosuil voor een confrontatie in de Belgische beker. Voor Fred Vanderbiest wordt het een speciale wedstrijd. De Antwerp-trainer promoveerde vier jaar geleden met Oostende naar eerste klasse. Nu probeert hij dat kunstje te herhalen met Antwerp.

Vorig seizoen speelden beide clubs ook tegen elkaar in de Croky Cup. Antwerp won toen met 0-2 op het veld van Oostende. "Ze zijn gewaarschuwd", vertelde Vanderbiest aan Het Laatste Nieuws. "Hun focus zal wel beter zijn, want met hun kern kunnen ze op twee fronten strijden. Vorig jaar konden ze al proeven van de halve finales in de beker. Marc Coucke kennende droomt hij ervan om naar de Heizel te trekken."

Ondanks zijn ontslag voelt Vanderbiest geen rancune tegenover Coucke. "Ik ben 100 procent pro Marc Coucke. Hij geeft kleur aan het Belgische voetbal. Ik zag dat niet als een ontslag, want ik heb het seizoen uitgedaan. Het was het gevolg van een evaluatie. Oostende wilde een stapje hogerop zetten en vond me blijkbaar nog te groen achter de oren. Dat was zijn visie, maar Coucke was heel correct."