Genkse nieuweling is er klaar voor na moeilijke aanpassing: De kloof gedicht

Genkse nieuweling is er klaar voor na moeilijke aanpassing: "De kloof gedicht"

21-09-2016 15:52

Bij KRC Genk is het nog wachten op het debuut van Bojan Nastic. De Serviër werd op het einde van de transferperiode gehaald, maar kreeg nog geen speelminuten. Nastic had het dan ook bijzonder moeilijk om zich aan te passen.

"Op puur fysiek vlak heb ik een inhaalbeweging moeten maken, ook al omdat ik even had stilgelegen tijdens de transferonderhandelingen. Nu ik ruim een maand hier ben, heb ik die kloof gedicht", zegt hij in Het Nieuwsblad.

De Serviër had ook moeite met het voetbal van Genk. "Onze trainer staat voor bewegingsvoetbal. Waar ik in Servië al eens de flank afdweilde met de bal aan de voet, is dat hier verboden. Eén tot maximaal twee baltoetsen krijg je van de coach. Dat betekent ook dat je al rond je gekeken moet hebben op het moment dat je de bal van een ploegmaat ontvangt. Die hogere handelingssnelheid zorgt ervoor dat het niveau hier een stuk hoger ligt dan in Servië." 

Tegen Eendracht Aalst krijgt Nastic mogelijk voor het eerst een kans. De Finse linksachter Jere Uronen krijgt van Peter Maes namelijk een rustdag na enkele zware weken.