Vanderbiest looft kwaliteit bekeropponent: ''We spelen tegen een titelkandidaat''

Vanderbiest looft kwaliteit bekeropponent: ''We spelen tegen een titelkandidaat''

21-09-2016 14:00

Royal Antwerp FC - KV Oostende is woensdagavond één van de mooiste affiches in de Beker van België. Het is sowieso een speciaal duel voor Antwerp-trainer Fred Vanderbiest. Hij was ruim drie seizoenen de coach van de bezoekers.

Vanderbiest loodste KV Oostende in het seizoen 2012/2013 naar het kampioenschap in de Tweede Klasse. Met een negende en tiende plaats deed hij het vervolgens zeer behoorlijk in de Jupiler Pro League. Toch werd hij na het seizoen 2014/2015 vervangen door Yves Vanderhaeghe. Vanderbiest heeft geen rancune richting KVO en is lovend over de club. ''We spelen vanavond tegen een titelkandidaat, of toch op lange termijn. Dit is een match waardoor je vertrouwen op kunt doen, maar je kunt er ook schade door oplopen'', zei valt te lezen op Sporza.

De coach hoopt de eersteklasser te verrassen, maar is realistisch. ''Vorig seizoen won Antwerp in Oostende, maar dit is een ander seizoen. KVO is enorm versterkt. Wij zijn ook versterkt, maar het draait bij ons nog niet zoals het moet.'' Antwerp, de favoriet voor de titel in de Eerste Klasse B, weet met een teleurstellende 6 op 18 de verwachtingen nog absoluut niet waar te maken.

We spelen vanavond tegen een titelkandidaat, of toch op lange termijn. Dit is een match waardoor je vertrouwen op kunt doen, maar je kunt er ook schade door oplopen.