Genkse sterkhouders krijgen rustdag voorgeschoteld

Genkse sterkhouders krijgen rustdag voorgeschoteld

21-09-2016 09:11

KRC Genk gaat in de 1/16e finales van de Croky Cup op bezoek bij Eendracht Aalst. De Limburgers zullen dat doen met een fel gewijzigd elftal. Zo krijgen meerdere sterkhouders rust. Trainer Peter Maes ziet de partij in functie van komende zondag, wanneer Genk Kortrijk treft.

Zo zullen Aly Samatta, Jere Uronen en Omar Colley woensdagavond niet in actie komen. Voor eerstgenoemde lijkt stand-in Nikolaos Karelis in de plaats te komen, terwijl nieuwkomer Bojan Nastic zich mag bewijzen op de linksachter. Centraal in de defensie komt nieuwkomer Jakub Brabec naast Sebastien Dewaest. "Colley is geschorst dus ik wil Dewaest-Brabec de kans geven om op elkaar ingespeeld te geraken", aldus Maes in Het Laatste Nieuws.

Die luxe om te kunnen roteren is nieuw bij Genk. Maes vindt het een goede zaak, met het drukke programma voor de boeg. "Ik merk dat sommige jongens het daar moeilijk mee hebben", ging hij verder. "De nieuwkomers krijgen tegen Aalst de kans om zich te tonen. Voor mij is er in die eerste bekerronde één regel: doorstoten. In onderschatting geloof ik niet", aldus de Genkse coach.