Lardot krijgt kritiek van zijn baas: ''Hij voelde de wedstrijd niet perfect aan''

Lardot krijgt kritiek van zijn baas: ''Hij voelde de wedstrijd niet perfect aan''

20-09-2016 08:07

Racing Genk ging zondag op het eigen veld met 0-2 onderuit tegen Anderlecht. Na afloop was scheidsrechter Jonathan Lardot het onderwerp van discussie. De ref was de Kop van Jut bij de Limburgers.

Genk-trainer Peter Maes haalde flink uit naar Lardot en ook technisch directeur Dimitri De Condé was absoluut niet te spreken over de arbitrage. Het optreden van Lardot werd uiteraard ook besproken tijdens de wekelijkse en persoonlijke evaluatie van de refs. Scheidsrechtersbaas Johan Verbist was evenmin tevreden. 

Verbist bevestigt aan Het Nieuwsblad dat er al met Lardot is gesproken, maar ging niet in op alle details. ''Onze wekelijkse bespreking blijft intern. Maar wat Jonathan betreft: een deel van het probleem was inderdaad dat hij door een gebrek aan ervaring de wedstrijd niet perfect aanvoelde'', zo haalde Verbist een punt van kritiek aan. Van een periode van rust voor Lardot is dus echter geen enkele sprake.

Volgens Robert Jeurissen, ex-scheidsrechtersbaas en momenteel adviseur van Verbist, vielen de fouten ook te wijten aan een gebrek aan ervaring. ''Hier koopt Genk niets voor, maar het is door te mislukken dat jonge refs ervaring opdoen. Als trainer stel je toch ook weleens een jonge speler op die een fout maakt? Waardoor je dan vaststelt wie uiteindelijk mee kan en wie niet. Voor scheidsrechters geldt hetzelfde.''