Deschacht slaakt zucht van opluchting: 'Niet super spelen en winnen, fantastisch'

Deschacht slaakt zucht van opluchting: 'Niet super spelen en winnen, fantastisch'

19-09-2016 14:49

RSC Anderlecht won zondag eerder gevleid met 0-2 van KRC Genk. Voor Olivier Deschacht was het alleszins een geslaagde terugkeer in de basis. De veteraan van Anderlecht was na het duel bijzonder lovend voor Genk.

"Het kon andersom zijn", is Deschacht eerlijk na de wedstrijd. "We hebben een fantastisch Genk gezien. Ze hebben ons heel goed vastgezet en veel kansen gecreëerd. We komen echt goed weg. Het keerpunt was de kans voor Thomas Buffel, die niet binnen ging."

Na de wedstrijd was er veel te doen om de beslissingen van scheidsrechter Jonathan Lardot. "Je moet niet naar de scheidrechter kijken. Als je kansen hebt om het af te maken, moet je dat maar doen. Als die kans van Buffel in doel gaat, dan kijk je niet naar de scheidsrechter. Dat is voetbal", aldus Deschacht tegenover radio GRK, exclusief voor VoetbalPrimeur.be.

"Het kan beter"
Anderlecht heeft de draad terug opgepikt na een goede wedstrijd in de competitie en de Europa League (3-1 winst tegen FK Qabala). "We zijn op de goede weg, maar het kan beter. De uitslag staat er. Maar we hebben toch nog een paar werkpunten", vertelt Deschacht. 

"Wij zijn er zeker nog niet, al is deze overwinning goed voor het vertrouwen. Niet super spelen en winnen, dat is fantastisch. Het kan alleen maar beter", besluit de veteraan.