Kop van Jut begripvol: Iedereen heeft het recht om zijn mening te hebben

Kop van Jut begripvol: "Iedereen heeft het recht om zijn mening te hebben"

18-09-2016 22:15
7

Jonathan Lardot zal zich de topper tussen KRC Genk en RSC Anderlecht nog even heugen. De scheidsrechter moest enkele moeilijke beslissingen nemen, die voornamelijk in het nadeel van de thuisploeg uitdraaiden. Vanuit het Genkse kamp waren de reacties achteraf bikkelhard, maar Lardot loopt niet weg voor zijn verantwoordelijkheid. 

Sudinfo tekende de reactie van de ref op, die zich niet te beroerd voelt om elke discutabele fase te analyseren. Onder meer trainer Peter Maes en technisch directeur Dimitri De Condé hadden stevige kritiek op zijn leiding. "Het gaat altijd om de interpretatie van een arbiter. Iedereen heeft het recht om een eigen mening te hebben", antwoordt Lardot diplomatisch.

De fout van Ndidi
Het eerste doelpunt van Anderlecht kwam er uit een twijfelachtige vrije trap voor de bezoekers. "Ik zie de speler van Genk (Wilfred Ndidi, nvdr.) een duel aangaan om de man te spelen en niet de bal", reageert de Waal. "Ik fluit dus voor een vrijschop, want het is een fout."

Het handspel van Kara
De goal die uit de vrije trap volgde, werd voorafgegaan door een contact van de hand van Kara Mbodji met de bal. "De speler van Anderlecht heeft een natuurlijke positie. De bal gaat naar de hand toe, en niet andersom. Er is geen enkele intentie om het leer te raken met de hand. Daarom zie ik geen reden om te fluiten", analyseert Lardot.

De uitsluitingen van Pozuelo en Colley
Zowel Alejandro Pozuelo als Omar Colley moesten het veld verlaten met twee keer geel. "Wat Pozuelo betreft, zijn eerste gele kaart geef ik voor herhaaldelijk protest", geeft Lardot aan. "Enkele minuten later glijdt hij, maar tackelt hij de speler. Ik moet daar voor fout fluiten, want dat is een risico."

Over de tweede gele kaart bestaat er volgens hem geen twijfel. "De speler verdedigt in een positie die niet natuurlijk is. Zijn arm is niet in het verlengde van zijn lichaam. Voor mij is die tweede bestraffing absoluut terecht", concludeert de scheidsrechter.