Straffe beslissing Weiler helpt Anderlecht aan winst: Dat ging niet slecht

Straffe beslissing Weiler helpt Anderlecht aan winst: "Dat ging niet slecht"

18-09-2016 17:28

RSC Anderlecht won gevleid met 0-2 op het veld van KRC Genk. Enkele dubieuze beslissingen in hun voordeel hielp Anderlecht voorbij Genk. René Weiler gaf na de wedstrijd zijn mening aan de camera’s van Sporza.

René Weiler was eerlijk en correct in zijn analyse. "In de eerste helft was Genk heel sterk. Ik moet hen een groot compliment geven, want ze maakten het ons lastig. Alleen scoorden ze niet", vertelt de Zwitser.

Hij gaf ook een uitleg voor het mindere spelniveau. "We misten Youri Tielemans, want hij is toch belangrijk in ons centrum, maar moeten voort met de beschikbare spelers. Al bij al mogen we tevreden zijn met waar we staan."

De coach zag een doorslaggevend element voor de overwinning. Tijdens de rust greep hij dan ook in door met een ander systeem te gaan spelen. "Ook na de rust zag ik dat we in moeilijkheden kwamen, dus wisselde ik het systeem. Met twee spitsen konden we de bal langer bijhouden. Dat ging niet slecht. Dat we het eerste doelpunt maakten, was ook beslissend", aldus de Zwitser.