Westerlo-middenvelder: Fans steunen ons niet en verwijzen naar FC De Kampioenen

Westerlo-middenvelder: "Fans steunen ons niet en verwijzen naar FC De Kampioenen"

18-09-2016 07:52

Westerlo is dramatisch aan het seizoen gestart, met 1 op 21. Ook de trainerswissel bracht niet meteen veel zoden aan de dijk. Robin Henkens pakte tegen Royal Excel Moeskroen (1-3 verlies) overigens een domme tweede gele kaart. Hij wijst naar de supporters, die de ploeg niet zouden steunen.

"Ik hoop dat de fans ons blijven aanmoedigen. Door cynisch naar FC De Kampioenen te verwijzen, steunen ze ons alleszins niet. We hebben geen tijd meer te verliezen, zeker nu we vier punten achterstand hebben op de voorlaatste in de stand." Dat is nu Waasland-Beveren, dat al één keer won en twee keer gelijkspeelde.

Henkens liet zijn ploeg kort na rust in de steek door Moeskroen-doelman Delac te hinderen bij een uittrap. "Die rode kaart maakte het inderdaad moeilijker voor ons. Ik had niet de indruk dat ik iets verkeerd deed. Ik stond buiten de zestien en wilde hem onder druk zetten. Dat ik de doelman niet mag hinderen, zo lang hij de bal niet geraakt heeft? Dat wist ik niet. Dan was het inderdaad een domme actie van mij”, zuchtte Henkens.