Mathijssen strijdvaardig ondanks verlies: Dit was geen alles of niets wedstrijd

Mathijssen strijdvaardig ondanks verlies: "Dit was geen alles of niets wedstrijd"

17-09-2016 23:45

Jacky Mathijssen had zich zijn debuut ongetwijfeld anders voorgesteld. De nieuwe trainer van KVC Westerlo verloor thuis in een rechtstreeks degradatieduel tegen Royal Excel Moeskroen. In een interview met Sporza gaf de kersverse trainer zijn mening.

Na afloop toonde Mathijssen zich een goede verliezer. "Ik kan weinig afdingen op de zege van Moeskroen. Eenmaal ze op voorsprong kwamen, werd het moeilijk voor ons. We hebben de hele wedstrijd achter een achterstand aangelopen", was zijn correcte analyse.

De nieuwe trainer zag waar het probleem lag. "In de tweede helft wilden we nog wat rechtzetten, maar het moment dat we met tien vallen, is de wedstrijd afgelopen. We slikken vandaag ook te makkelijk doelpunten. Die goals zijn altijd vermijdbaar. Dat is toch het eerste mankement waar we iets aan moeten doen."

"Het kan voor Westerlo niet de bedoeling zijn om elke wedstrijd drie à vier keer te scoren om een wedstrijd te winnen", was de coach scherp voor zijn verdediging. Maar Mathijssen blijft hoopvol na de nederlaag. "Dit was geen alles of niks wedstrijd. We wilden de kloof niet groter laten worden, maar we weten nu waar we voor staan. Ik heb ook een aantal lichtpunten gezien", besloot Mathijssen.