Westerlo blijft ziek, Mathijssen start met thuisnederlaag

17-09-2016 21:50

Zaterdagavond namen KVC Westerlo en Royal Excel Moeskroen het tegen elkaar op in een rechstreeks degradatieduel. Voor Westerlo was het de eerste wedstrijd onder leiding van Jacky Mathijssen. De nieuwe trainer kon het tij echter nog niet keren, er werd verloren met 1-3.

Al na een kwartier kwam Westerlo op achterstand, Stojanovic knalde een pegel in de kruising. Meteen een start in mineur voor de troepen van Jacky Mathijssen. Lang stond Moeskroen niet op voorsprong, Manias kopte de bal overhoeks binnen, 1-1. Anderlecht-huurling Mahmoud Hassan Trezeguet maakte na een knappe solo echter de 1-2. Met deze score gingen beide ploegen ook rusten.

De tweede helft kon niet slechter beginnen voor Westerlo. Robin Henkens kreeg al snel een tweede gele kaart na een domme overtreding. De middenvelder hinderde doelman Delac bij diens uittrap. Moeskroen haalde al snel voordeel uit de man meer situatie. Verdediger Simic liet na een kwartier in de tweede helft de netten trillen,1-3. Jacky Mathijssen zag de bui al hangen en heeft nog veel werk bij zijn nieuwe club. Westerlo staat troosteloos laatste met amper één puntje uit zeven wedstrijden. Moeskroen staat 14de met negen punten.