Maes wil enkel de positieve dingen onthouden: We konden zeker winnen

Maes wil enkel de positieve dingen onthouden: "We konden zeker winnen"

15-09-2016 22:01
2

KRC Genk kon niet winnen tegen Rapid Wien, maar deed het bijlange niet slecht tegen de Oostenrijkers. Het werd 3-2 na drie pijnlijke tegendoelpunten vroeg in de tweede helft. Achteraf wou Peter Maes vooral de positieve dingen onthouden.

"De eerste heft was op alle vlakken goed", reageerde hij achteraf tegenover Sporza. "Het blok stond goed, Louis Schaub kreeg geen ruimte en we kwamen er zelf goed uit. We konden zelfs 0-2 voorstaan aan de rust", analyseert de coach. Het bleef uiteindelijk 1-0 tot de rust.

Na de pauze volgden er tien hele minuten en drie tegendoelpunten. "Na de rust kwamen we niet goed terug in de wedstrijd. Het blok viel volledig weg en daar ben ik wel ontgoocheld over. De ruimtes tussen de lijnen werden te groot en we waren niet agressief genoeg. Bij de eerste twee tegendoelpunten werd er niet scherp genoeg verdedigd", is Maes streng.

Maes weet wat er beter kan bij de Limburgers. "De 3-1 is dramatisch, maar dat gebeurt. We hebben een goede wedstrijd gespeel en konden zeker winnen. We horen thuis in de Europa League, maar moeten 90 minuten die focus kunnen behouden", besluit hij.