Pijnlijk verlies voor Genk na tien helse minuten in de tweede helft

15-09-2016 20:52

KRC Genk heeft de eerste groepswedstrijd niet tot een goed einde kunnen brengen. Het verloor met 3-2 na tien helse minuten in de tweede helft.

Racing Genk mocht tevreden zijn na 45 minuten voetballen. De Limburgers konden meteen overtuigen en kwamen tot enkele grote kansen. Thomas Buffel vergat een geniale pass van Alejandro Pozuelo af te werken. Even later liet ook 'Mister Europe' Louis Schaub de 1-0 liggen.

Leon Bailey was de brilscore duidelijk beu gezien en besloot na een half uur voetballen van buiten de zestien uit te halen. De bal verdween buiten het bereik van de doelman in de linkerbovenhoek. Een wereldgoal noemen ze dat in de volksmond. Nog net voor rust kreeg ook Aly Mbwana Samatta een grote kans, maar hij vergat te scoren.

Van de hemel naar de hel
Rapid Wien kwam met maar één doel uit de kleedkamer: scoren. Na vijf minuten was het ook zover na een verwoestend schot van kapitein Stefan Schwab. De Oostenrijker schoot de bal voorbij Marco Bizot. Daar waren ze nog niet tevreden mee. Het ging héél snel mis voor Genk.

De Oostenrijkers gingen vol in de aanval en dat loonde. Joelinton scoorde de 2-1 na een prachtige run, Marco Bizot beging een kleine flater na een terugspeelbal van Omar Colley. De bal hobbelde over de voet van de Nederlander in doel: 3-1. Genk gaf de moed niet op en kreeg in extremis nog een strafschop toegekend. Het werd 3-2, maar daar bleef het ook bij.

Verder in groep F kon Sassuolo nog verrassen. De Italiaanse subtopper won met 3-0 cijfers van Athletic Bilbao. De doelpunten werden gescoord door Pol Lirola, Gregoire Defrel en Matteo Politano.