Bailey wil revanche nemen voor nachtje slapen in station

Bailey wil revanche nemen voor nachtje slapen in station

15-09-2016 09:55

Genk neemt het donderdagavond op tegen Rapid Wien. Voor Leon Bailey heeft die wedstrijd een extra randje. De Jamaicaan heeft slechte herinneringen aan de Oostenrijkse topclub.

Zes jaar geleden trok de nu 19-jarige flankspeler op een zwerftocht door Europa. Hij startte die in Oostenrijk, waar hij aan de slag zou gaan bij het inmiddels opgedoekte US Anif. Daarvoor testte hij twee weken bij Rapid Wien. Daar heeft Bailey geen goede herinneringen aan over gehouden. "Rapid heeft ons heel onfatsoenlijk behandeld", zegt stiefvader Craig Butler zich in Het Nieuwsblad.

"Wij werden uitgenodigd voor een test en Rapid Wien zou ons hotel betalen. Ze kwamen die afspraak echter niet na. Daardoor hebben we de laatste nacht in het station van Wenen doorgebracht. Ik zat daar op een bankje met mijn jongens tegen me aan. Dat ben ik nog niet vergeten en ook Leon zal er vanavond zeker aan terugdenken. Het wordt een extra motivatie." Het is voor Bailey zijn allereerste wedstrijd ooit in de groepsfase van de Europa League.