Manier waarop we twee tegendoelpunten slikken tegen Eupen, dat kan écht niet

"Manier waarop we twee tegendoelpunten slikken tegen Eupen, dat kan écht niet"

14-09-2016 16:37

KV Oostende verloor afgelopen zaterdag met 2-1 op het veld van KAS Eupen. Daardoor staat de kustploeg nu slechts op stek acht in de rangschikking, wat niet strookt met de ambities van Marc Coucke en co. Yves Vanderhaeghe beseft dat het beter moet de komende weken.

"We zijn gewoon vergeten om te voetballen", lucht de trainer zijn hart op de website van KVO. "Op geen enkel moment werd er gevraagd om lange ballen te trappen, maar toch gebeurde het. Daarbovenop verloren we quasi alle duels. Dan kan je gewoon geen wedstrijd winnen. De manier waarop we de twee doelpunten slikten, kan écht niet op dit niveau", is Vanderhaeghe scherp.

De voormalige Rode Duivel weet ook waar het schoentje knelt. "Wij zijn helemaal geen vedetten en moeten er altijd voor knokken. Zo niet, wordt het moeilijk. Dat hebben we zaterdag gezien in Eupen. Die ploeg is intensief gescout geweest, we wisten perfect waar de sterkte van onze tegenstrever lag. We vertrokken ook al de dag voordien naar Eupen zodat elke speler in perfecte omstandigheden aan de aftrap kon verschijnen." Die maatregelen konden echter niet baten.