Ferrera over turbulente periode voor ontslag: Mentaal en fysiek vermoeiend

Ferrera over turbulente periode voor ontslag: "Mentaal en fysiek vermoeiend"

13-09-2016 17:17

Amper zes dagen nadat Standard hem de laan uitstuurde, staat Yannick Ferrera weer op het veld. De 35-jarige Brusselaar twijfelde niet toen KV Mechelen hem een contract aanbood. Zijn ontslag bij Standaard heeft hij naar eigen zeggen al verteerd.

"Of mijn ontslag een opluchting was? Zeker niet", verklaarde Ferrera tegenover Het Nieuwsblad. "We waren negen dagen verwijderd van de Europa League. Ik keek echt uit naar die wedstrijden. Maar dat is voetbal. Misschien heb ik ooit het geluk een trainer te vervangen die zich voor Europa geplaatst heeft.De timing van mijn ontslag was raar. Ik had het iets eerder verwacht. Na het gelijkspel tegen Club Brugge dacht ik zeker nog enkele weken langer te mogen blijven, maar daar werd anders over beslist."

"Ik heb geen zin om daarover te piekeren en de hele dag in bed te liggen. Ik wil vooruit. De voorbije maanden waren niet gemakkelijk. Het was een vermoeiende periode, zowel fysiek als mentaal. Maar dat is verleden tijd en ik heb geen zin om na te trappen naar bepaalde mensen. Ik kan iedereen recht in de ogen kijken en daar ben ik fier op. Ik vond mijn ontslag onterecht. Het troost met dat ik bij al mijn clubs succesvol ben geweest. Met Charleroi realiseerden we het behoud, met STVV promoveerden we naar eerste klasse en met Standard wonnen we de beker."