Ferrera opgelucht om meteen weer aan de slag te gaan: Niet veel onderhandeld

Ferrera opgelucht om meteen weer aan de slag te gaan: "Niet veel onderhandeld"

12-09-2016 11:35

KV Mechelen heeft Yannick Ferrera officieel voorgesteld als haar nieuwe hoofdcoach. Vorige week besliste Standard Luik om Ferrera op straat te zetten en Aleksandar Jankovic, toen nog coach van KVM, als opvolger te halen. Bij Malinwa moest men dan ook niet lang nadenken over een vervanger voor de Serviër.

De deal was behoorlijk snel beklonken. "Een paar uur na mijn ontslag kreeg ik al een telefoontje", doet Ferrera zijn verhaal op een druk bijgewoonde persconferentie. "Nu ben ik hier. Er moest niet veel onderhandeld worden. Ik wilde hier graag komen werken en de club wilde mij er graag bij." Ook de supporters zagen Ferrera graag komen. "Ik heb de facebookactie gevolgd. We mogen hen nu niet teleurstellen."

Heeft de 35-jarige Brusselaar al een goede kijk op de selectie van Malinwa? "Er ligt hier een goede basis", verwijst hij naar het werk van zijn voorganger, Jankovic. "En wat goed is, moet je niet veranderen. Het is nu aan ons om op die basis wat extra accenten te leggen. Onze eerste focus is de match tegen Charleroi. We hebben nu een paar dagen om daar naartoe te werken, daarna zien we wel."

Nog geen specifieke doelen stellen
Over de ambities voor de rest van het seizoen, houdt Ferrera zich nog op de vlakte. "Natuurlijk droomt iedereen van Play-Off 1, maar wij moeten nu in de eerste plaats hard gaan werken." Hij speelde in zijn jeugd overigens zelf nog enkele jaren in Mechelen. "Ik heb hier drie seizoenen gespeeld, ik ken de club dus wel een beetje", besluit hij.